SM-veckan Piteå

Hej! 

Är somsagt på plats i Piteå där årets SM-vecka håller hus. Vi anlände hit i söndags efter en resa på 90 mil från Torsby.

Måndag och tisdag ägnandes åt att åka banorna och köra lite fart för att väcka kroppen inför stundande tävlingar. 

Onsdag var första tävlingen och det var 15 km klassiskt som skulle avverkas på en tuff men fin bana. Jag gick ut bland dom första i det A-seedade fältet och fick undervägs tider att jag åkte fortare än dom som startat innan mig och att jag även låg bra till mot dom som startat efter mig. Hade som plan att ta det lite lugnare på första varvet för att sedan på andra och framförallt på sista varvet ha kvar kraft för att spurta. Tyckte att jag lyckades med detta och plockade placeringar under hela loppet och när alla hade gått imål så visade de sig att jag hade blivit 5a, endast 2,5 sek från bronset vilket jag aldrig hade kunnat drömma om innan loppet så det var rikigt kul att vara så långt uppe och kriga och vara så nära medalj! 

Igår torsdag så var det staffet 10 km skejt och jag gick första sträckan i vårat lag och det gick väl helt okej för egen del, hade tyvärr inte det bästa glidet så fick slita lite utför och på platten för att täppa igen luckor och hänga med. Växlade som 6a, ca 9 sek från Marcus Hellner som växlade först så det får man väl endå se som en okej insats. För själva laget så var det en helt okej dag.

Idag så är det vilodag på programmet och dagen består av att bara ta det lungt och åka banan inför imorgon då andra halvlek av SM-veckan drar igång och det är skejt sprint på programmet.

   
    
    
   
   
 
Foto: Längd.se

// Viktor

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *