En försenad sammanfattning

Hej! 

Tänkte skriva en liten försenad sammanfattning från JVM som var förra veckan i Rumäninen, har glömt bort att skriva om det men nu blir det iallafall något tillslut! 

Vi anlände några dagar innan tävlingarna drog igång för att kunna förbereda sig på bästa sätt och lära sig känna av höjden lite, tävlingarna gick på 1300 möh vilket är en såkallad mellanhöjd där vissa känner av de medans andra gör det inte. När vi anlände till Cheile Gradestei där tävlingarna skulle äga rum så såg det inte riktigt ut som man hade tänkt sig, det var 15 + grader och ingen snö. Vi fick helt enkelt förbereda oss inför tävlingarna med att åka rullskidor och löpa. Förutsättningarna är ju lika för alla så det är helt enkelt bara att göra det bästa av situationen och att ladda för fullt att tävlingarna ska dra igång.

   
   
Arrangörerna fick tillslut endå ihop tillräckligt med snö så att vi kunde genomföra tävlingarna och första tävlingen som kördes var skejt sprint. Jag åkte ut i kvartsfinalen så det var väll inte rikigt vad jag hade tänkt mig men med ett före som inte passade mig så bra så tyckte jag endå att kroppen kändes pigg och såg framemot 10 km klassiskt dagen efter. 

Pågrund av att det var så varmt och så lösa spår så vände dom på startordningen då dom trodde att det gynnade att gå ut först. Jag fick alltså gå ut först pågrund av att jag hade bäst FIS-punkter. Enda problemet var att dom inte hade några föråkare och att mellan sista dam hade åkt och att jag startade var det ca 30 min vilket gjorde att det blev som en ”hinna” i spåren som gjorde att det gick sjukt tungt för mig. Redan efter första stavtaget så kände jag att det skulle bli ett slitsamt lopp och jag låg efter 2,5 km 55a, 37 sekunder efter ledaren och då hade jag gått ut hårt.. 

Tappade sedan ytterligare lite på andra varvet för att sedan gå istort sett jämnt med segraren de sista 5 km. Jäkligt surt att det skulle bli såhär på årets viktigaste tävling och speciellt när man hade chans på medalj.. Det hela slutade med en 9e plats vilket endå är en bra placering men jag hade lite högre målsättningar än så.

   
 Dagen efter så var det vilodag så åkte lite rullskidor och laddade om inför 15 km skejt dagen efter. 

Detta lopp blev inte heller någon succé direkt då varken kropp eller huvud ville vara med efter det som hade hänt i de tidigare loppet. Jag slutade tillslut på en 11e plats. 

   
   
Dagen efter var det staffet och jag körde första sträckan. Tyckte att kroppen svarade bättre i dehär loppet och växlade som 3a tillsammans med dom andra i täten. Tillslut så blev vi 5a, samma placering som förra året så det fick vi endå va nöjda med!

   
 Veckan i Rumäninen blev inte riktigt som jag hade hoppats på men tar endå med mig att jag kan vara där uppe och kämpa om dom finaste placeringarna och så fick man ju också med sig en fin solbränna hem till Sverige efter en vecka med sol och värme! 

Nu närmast väntar skandinavisk cup i Estland i helgen som kommer och det är en liten minitour som ska köras där vilket ska bli kul! 

// Viktor

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *