Sammanfattning säsongen 16/17

Hej!

Nu kommer en sammanfattning av säsongen 16/17, säsongen slutade för min del för ca 4 veckor sedan då jag var i kanada och körde ski tour canada som var sista värdscuploppen för året.

Säsongen började för min del inte som jag hade hoppats på, kroppen svarade inte alls som jag ville och det kändes tungt när jag tävlade, tog fram tills sista tävlingshelgen innan jul och då släppte det för mig och jag fick med mig 2 pallplatser från Sverigecupen i Boden.

 

Efter denna helgen så drog jag och Johanna till Bruksvallarna tillsammans med mina föräldrar, där blev det julfirande och endel träning i ca 1 vecka för sedan var det dags att åka till Tour de ski som jag blev uttagen till efter Boden. Att bli uttagen till Tour de ski hade jag som ett litet mål när säsongen startade men efter en tung inledning så hade jag räknat bort mina chanser att få åka så att lyckas få till några bra resultat sista helgen innan jul ledigheten var riktigt kul och behövligt.

Under touren så hade jag på förhand tyckt att det hade varit kul att få ta WC poäng i kanske ett lopp så att sedan lyckas ta WC poäng i 3 lopp där och som bästa placering en 16e plats är jag jättenöjd med några av mina lopp under min första tour.

Efter Tour de ski så var jag hemma en vecka innan det var dags att åka igen och denna gång var det över till USA närmare bestämt Salt lake city och U23VM. Loppen där gick inte riktigt som jag hade velat utan det kändes bara tungt men lyckades iallafall få med mig en 8e plats som bästa resultat.

När jag kom hem så fick jag reda på att jag var reserv till VM i Lahti. Att komma med dit var inget jag hade haft som något mål så att bli reserv var jätte kul.

Efter detta så var det ett tag innan jag skulle tävla så lade in en träningsperiod innan det var dags för tävling ingen denna gång var det i Falun och en miniotur. Fick med mig 2 andraplatser från denna helg och en 2a plats i totalen av minitouren och det var jag nöjd med då detta var första tävlingarna i Sverige efter trippen till USA och jag var inte riktigt säker på hur min kropp skulle svara.

Nästa tävling blev att hoppa in i sista minuten till WC sprinten i Drammen då det blev ett sjukfall i truppen som var uttagen dit, slutade 41a i kvalet vilket enrå får anses som godkänt då jag dagen innan inte ens hade tanken på att jag skulle tävla dagen efter.

Blev efter detta uttagen att åka sista WC tävlingarna i Kanada så en vecka senare så var jag påväg dit. Detta var en minitour och den startar med en sprint där jag lyckades gå vidare så det var kul att gå vidare för första gången i sprint i världscup. Åkte ut i kvartsfinalen och blev 25a i detta loppet. Resten av helgen blev lite stolpe ut då jag ramlade i inledningen på loppet dagen efter som var masstart 15 km. När jag reste mig upp så var jag istort sett sist utav alla i loppet så det var bara att börja jaga och slutade tillslut 41a i detta loppet. Dagen efter så var det jaktstart och detta loppet gick endå helt okej och plockade några placeringar och blev tillslut 37a i minitouren.

Blev tyvärr lite krasslig när jag kom hem och missade SM 5-milen. Körde förra helgen fjälltoppshelgen, deltog i de 2 sprintloppen som var och blev 7a i kvalet på torsdagens sprint och åkte sedan ut i kvartsfinalen, endå helt okej nöjd med dagen då jag inte hade tränat så bra inför denna helgen och hade inga resultatmål utan tävlade mest för att det var kul. På fredagen så var det sedan supersprint där man körde 100 m. Gick vidare i prologen men åkte ut sedan i första heatet men var nöjd med att gå vidare då jag inte direkt är så himla snabb på 100 m. Efter detta lopp så var säsongen 2016/17 slut. Om 2 veckor så drar den nya säsongen igång och jag är laddad och redo att dra igång den!

// Viktor

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *