Bra helg i Boden + Årets idrottare Ulricehamns Kommun

Hej!
Är på Landvetter och är påväg hem efter en bra helg i Boden.
I Fredags så var det 15 km klassiskt och jag hade inte några resultatmål innan start utan hoppades på att ha en fin känsla i kroppen bara och då förhoppningsvis vara där uppe och kämpa om topplaceringarna. Kände att kroppen svarade bättre än tidigare iår redan på första varvet och fick tider under loppet att jag låg med i tät och kämpade om 1a platsen, låg ut på sista varvet 3a men efter ett bra sista varv så lyckades jag bli 2a, slagen med ca 3 sek av Oskar kardin som stakade och Marcus Ruus blev 3a. Det är väldigt lätta banor i Boden så stakning var ett alternativ innan start för mig med men då dom hade en ”stakfrizon” i en uppförsbacke så gjorde detta att jag valde att gå med fäste under skidorna som istort sett alla gjorde och jag tyckte att detta var rätt beslut. Riktigt nöjd med dagen och känslan att kroppen svarade bättre än tidigare.

 

Igår så var det klassisk sprint och jag valde att staka denna sprint som merparten av alla andra också gjorde. Fick till en bra prolog och blev 4a där, 6,6 tiondelar från Anton Karlsson som vann prologen. Gick sedan vidare från kvartsfinalen till semin men där tog det stopp tyvärr då jag gjorde lite taktiska misstag men är ändå nöjd med dagen då stakning inte direkt har varit min starkaste grej tidigare så visade det sig ändå igår att man har tagit kliv där.

Idag så var det 15 km skejt masstart, banan var inte alls optimal för att köra en skejt masstart på så det blev i 15 km kamp om positioner och att ligga högt uppe i fältet och lyckades bra med detta och in i spurten så låg jag 2a efter Gustav Eriksson men fick se mig besegrad av Johan Häggström med någon centimeter. Var riktigt stum på upploppet så är ändå nöjd att jag lyckades klara pallen idag och att få komma in på upploppet i så bra position efter en bra sista utförsbacke innan upploppet.

 

Bilden är från starten idag på masstarten

Har haft kanonbra skidor i helgen och känslan i kroppen är bättre än tidigare så nu ska det bli skönt att få komma hem i några dagar innan jag, Johanna , mamma och pappa åker till Bruksvallarna på torsdag för 2 veckor där uppe med riktigt bra träning inför resten av säsongen!

ÅRETS IDROTTARE ULRICEHAMNS KOMMUN
En annan kul sak som har hänt är att jag har blivit utnämnd till årets idrottare i Ulricehamns kommun vilket känns sjukt kul och ärofyllt att bli tildelad detta pris, priset delas ut av ulricehamns tidning och att få detta pris är jätte roligt  och att bli uppmärksammad på detta sätt!  Stort tack!!

 

 

Ha en bra 4e advent så hörs vi!

// Viktor

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *