Alliansloppet

Hej! 

Sitter i bussen påväg tillbaka till Torsby igen efter en helg i Trollhättan med skolan. Vi ankom till Trollhättan på torsdag eftermiddag och det hände väll inte så särskilt mycket den dagen förutom att vi käka middag när vi kom fram. 

I Fredags så körde vi rullskidor A1 på förmiddagen och på eftermiddagen så var det dags för helgens första tävling, 150 m skejtsprint. Jag blev 8a i prologen och sen så åkte jag ut i kvartsfinalen, helt ok resultat för min del då jag inte direkt är någon 150 m sprinter. Sedan så var det en paus på ca 1-2 h innan det var dags för dagens andra race, ca 600 m uppförsrace skejt. Jag blev delad 8a på det racet, det också ett helt okej resultat för min del. 

Igår så var det dags för helgens stora tävling, alliansloppet 48 km. Jag var rankad som nr 17 så fick stå långt fram i starten och slapp krångel med stavar så det var skönt. Första varvet så hängde jag med tätklungan men släpte ut på andra varvet utför en backe så då fick jag jaga tätklungan ca ett varv men lyckades alldrig komma ikapp utan tappade lite hela tiden men hamnade med lite olika personer under resten av loppet som man kunde växeldra tillsammans med. Andra varvet var det jobbigaste för min del då jag blev lite trött i ryggen men piggnade till på sista varvet och kunde trycka på bättre då än på tidigare varv. Slutade 43 tillslut vilket också det är ett helt okej resultat, hade hoppats på att kunna gå med tätklungan lite längre än jag gjorde och då få en lite lättare resa. Men är överlag nöjd med helgen och racet igår då man endå fick känna att träningen som man har gjort funkar bra. 

Idag så hade vi styrka på förmiddagen och det var väll inte det skönaste man har gjort då man är lagom mör i ryggen idag efter all stakning igår så det ska bli skönt att lägga sig i soffan när man kommer hem. 

   
    
  
   
// Viktor

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *