4 medaljer i 4 lopp

Hejsan!

Tänkte sammanfatta mitt sista JSM som ägde rum i Torsby veckan som har varit, det hela slutade med 4 medaljer vilket var mer än vad man hade kunnat förväntat sig! 

Jag kom hem från Estland på söndag natt så då var det bara att ladda om för att köra skiathlon på onsdag som var första distansen på JSM. Jag hade som mål att ta medalj i alla inviduella lopp men att det sedan skulle bli guld i alla visste jag skulle bli rikigt tufft då det måste klaffa i så många olika lopp. 

Onsdag så var det skiathlon och jag hade en plan i mitt huvud att jag skulle köra hårt från första stavtag och försöka skapa en lucka till de andra konkurrenterna direkt, detta lyckades jag med och höll sedan ett jämnt tempo genom hela loppet för att hålla avståndet bakom mig och för att kunna spara lite kraft inför kommande lopp. Sjukt kul att få inleda veckan på detta sättet! 

    
 

Torsdag så var det klassik sprint och detta var den första klassiska sprinten för året så man visste inte riktigt vad man skulle förvänta sig, kroppen kändes pigg och det hela slutade med seger i alla lopp och ett till Guld! Detta var nog den medaljen som var roligast att ta under veckan då detta var första sprint segern för vintern.

På fredag så var det vilodag så då stack jag ut och sprang 1 h med Nico bara för att hålla igång kroppen.

Lördag, 10 km skejt och jag tyckte kroppen svarade bra under uppvärmning och även så under loppet, kunde hålla ett jämnt och hårt tempo under hela loppet och vann tillslut med en marginal på 57 sek! 

Söndag så var det sista tävlingen och detta var staffet. Jag gick första sträckan och skapade en lucka på ca 30 sek till nästa lag, växlade över till Erik som gjorde en stabil sträcka och växlade över til Gustav som gjorde en bra sista sträcka men fick tyvärr ge sig i slutet mig Garphyttan som tog hem de, men det hela slutade med ett silver vilket vi var otroligt nöjda med då vi visste att vi hade chans på medalj om det gick riktigt bra men detta var klart över förväntan! 

Posted in Uncategorized.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *